Voetreflexologie

Voetreflexologie is één van de krachtigste natuurlijke therapieën om de stress en de spanningen van het moderne leven te bestrijden.
Met voetreflexologie breng je meer en meer evenwicht in het lichamelijk, emotioneel en psychische energiesysteem. Voetreflexologie is een holistische behandelingswijze van het gehele lichaam via reflexzones gelegen op de voeten. Holistisch betekent dat het lichaam bekeken wordt als een eenheid van lichaam en geest. De reflexpunten staan via zenuwbanen in verbinding met organen, klieren, gewrichten en spieren. Door massage en druk op de reflexzones van de voet bevordert de energie doorstroming in de overeenkomstige organen en klieren van het lichaam.

Deze massage zullen ook de zenuwen aanzetten om zich te ontspannen. Tenslotte zal het zelfgenezend vermogen van het lichaam geoptimaliseerd worden. Zo kunnen tal van aandoeningen, hoofdpijn, darmproblemen, spierpijnen, storing in het zenuwstelsel, stress, slapeloosheid verminderen en zelfs geheel verdwijnen. Voetreflexologie kan ook helpen bij het herstellingsproces na ziekte en operatie. En nog meer waardevol is de voetreflexologie als preventie, door versterking van het hormoonstelsel en het immuniteitssysteem. De voetreflex massage wordt op beide voeten toegepast en kan aldus volledig gekleed gebeuren (zonder kousen uiteraard). Na de massage is het belangrijk voldoende water te drinken en je zelf een half uurtje rust te gunnen.