Beweging

WEERSTANDSTRAINING

GA IK NIET TE OMVANGRIJK WORDEN ALS IK GEWICHTEN GA HEFFEN?

Als we een foto van een bodybuilder zien zeggen we nog al gemakkelijk dat dit alleen het gevolg is van met gewichten te trainen, maar in werkelijkheid is weerstandstraining de meest effectieve training voor vetverbranding en afvallen.

Het is natuurlijk mogelijk om enkel af te vallen op basis van uw voeding, maar uiterlijk een slankere en stevigere lichaamsbouw kan enkel bekomen worden door gewichtstraining.
De meeste mensen denken dat cardiotraining het belangrijjkste is, maar de waarheid is dat we meer calorieën verbranden bij gewichtstraining dan bij cardiotraining.

Gewichtstraining (weerstandstraining) zal uw vetvrije massa activeren waardoor:

  • Uw metabolisme verhoogt
  • Strakkere lichaamsbouw
  • Vermindering van het lichaamsvet
  • Betere houding, waardoor minder lagere rugpijn en verbetering van de spierbalans

Leuk feit: Voor elke 3 pond spieren dat je opbouwt, ga je per dag 120 calorieën verbranden zonder dat je er iets voor moet doen, omdat er meer energie nodig is om die spieren te behouden.

DE DUBBELE VERBRANDING

Wanneer je gewichten lift, activeer je uw vetvrije massa en start er een 48 uur post-workout calorieverbranding. Wanneer u nu een cardiosessie koppelt aan uw lifting werk, krijgt u een dubbele verbranding. Tijdens de cardiotraining verbrand u onmiddellijk calorieën, maar nadien niet meer. Dus combineren van de twee geeft u het beste resultaat.

Het weerstandsprogramma wordt zorgvuldig samengesteld. Elke training wordt opgebouwd uit een reeks oefeningen. Deze oefeningen zullen uw metabolisme sneller optimaliseren dan cardiotrainingen.

CARDIO TRAINING

OK, wij zeggen dat: "U meer calorieën verbrand door minder cardio training te doen" Het is de bedoeling om de ideale balans te ontwikkelen tussen calorieën, cardio training en weerstandstraining. Coördinatie van deze 3 sleutels is van vitaal belang in de ontwikkeling van een nieuwe lichaamsbouw.

Volg de balans tussen deze 3 sleutels en er ontstaat een synergie.

Wij geloven in een gezonde hoeveelheid cardio, maar overdrijf niet. Wat is overdrijven? Sommige mensen die al regelmatig trainen zijn cardioverslaafden, hun focus ligt enkel bij cardiotraining. Als je zo'n cardioverslaafde bent is het nu tijd om het roer om te gooien. Te veel cardio vertraagt uw resultaten.

Cardiovasculaire training helpt bij:

  • Spierherstel
  • Stemmingsniveaus (vrijkomen van natuurlijke endorfines)
  • Gezondheid van het hart
  • Vetverbranding
  • Ontgifting (zweten is goed om toxines, ten gevolge van het milieu en de dagelijkse stress, te verwijderen)

Denk eraan om cardiotraining te doen NA de weerstandstraining en maak gebruik van de dubbele verbranding.

WEERSTANDSNIVEAU

Voer uw cardio-oefeningen uit op een niveau waarbij U nog net een beperkte conversatie kunt houden. U zou enkel een antwoordt mogen kunnen geven als men u een vraag stelt en dat is het. We willen dat U zweet. We stellen voor dat U werkt op schaal 7-8, waar schaal 0 = zitten op een bank en schaal 10= volledig buiten adem.

CONSISTENTE VERANDERING

Verander regelmatig van oefeningen. Sommige mensen willen te snel van oefeningen veranderen en gaan maandag steppen, dinsdag zwemmen, woensdag kickboksen,... Je lichaam houdt van consistentie en moet zich aanpassen aan de verschillende cardio-oefeningen. Je kan ook over-adapten, dit wil bijvoorbeeld zeggen een gans jaar elke dag gaan lopen zonder enige andere vorm van cardio-oefeningen. Dit is niet effectief en al uw inspanningen dienen voor niks.

CARDIO VERSUS WEERSTANDSTRAINING

Met cardiotraining verbrand je veel calorieën tijdens de oefeningen, maar geen meer erna. Met weerstandstraining verbrand je weinig calorieën tijdens de oefeningen, maar verbrand je calorieën tijdens de 48 uur na je oefeningen. De cardio verbranding zal zeker zijn bijdrage leveren in het totaal van de vermindering aan calorieën. Maar de overmacht ligt toch bij de weerstandstraining.